Orthomoleculaire Therapie

Wat is Orthomoleculaire Therapie?

Eén hele mond vol en nauwelijks uit te spreken.
Het woord Orthos komt uit het Grieks en betekent goed of juist.
Moleculair betekent molecuul.


Wat doet een Orthomoleculair therapeut eigenlijk vraagt u zich wellicht af??
Een orthomoleculair therapeut is een coach, luisteraar, adviseur die de mens als geheel mens bekijkt en niet als een ziek persoon. Daarbij staat centraal: Waar komen de klachten vandaan, hoe komt het dat het zo ver is gekomen. Een orthomoleculair therapeut gaat op zoek naar de oorzaak! Hij/zij zal kijken waar bepaalde biochemische processen van de klant vastlopen. Via gepaste voeding, vitaminen, mineralen, aminozuren, probiotica, vetzuren en levensstijl advies kunnen bepaalde processen weer recht getrokken worden.


Beschouw jezelf als een enorme puzzel van minimaal 10.000 stukjes. Als je begint te puzzelen begin je meestal met de hoekjes en daarna doe je de kantjes, dat is je genetische start. Pas als het frame compleet is ga je de middenstukjes sorteren en de puzzel in elkaar zetten. Maar wat nou als er stukjes verkeerd zitten? Of je hebt de verkeerde stukjes gekregen? Of je mist stukjes? Of je stukjes zijn kapot? Ik ga samen met u de puzzel bekijken, de delen die niet goed zitten losmaken, opnieuw bekijken en proberen goed neer te leggen.

Orthomoleculaire therapie betekent dat ik de ontbrekende puzzelstukjes ga toevoegen. Dat doe ik op maat, want als iets niet tekort is moet je het ook niet in hoge doses toevoegen, kan namelijk totaal averechts werken. Als ik denk dat een bepaalde vitamine of mineraal tekort is zal ik dat eventueel laten testen via bloed of urine onderzoek. Dit kan soms via de huisarts, of ik vraag het aan bij een gespecialiseerd lab. Een optimale hoeveelheid verschilt per persoon, maatwerk dus!


Feit is dat onze huidige voeding qua nutriënten (voedingsstoffen) niet meer zo rijk is. Dat komt onder andere doordat onze bodem uitgeput raakt en veel groente en fruit in hoog tempo in kassen wordt gekweekt. Dus ook al eet u nog zo gezond, onze huidige voeding is veelal niet toereikend, vrijwel iedereen heeft behoefte aan iets extra.


EEN ORTHOMOLECULAIR ADVIES BIJ MIJ:
Gaat uit van 3 pijlers: Voeding, Darmflora en Leefstijl.


Als voeding, leefstijl of darmflora niet in orde zijn, blijven gezondheidsklachten bestaan.


Oorzaken daarvan kunnen zoal zijn:

  • Stress en burn out, slapeloosheid

  • Fybromyalgie

  • Obesitas, overgewicht of zwaarlijvigheid

  • Overgangsklachten

  • Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS)

  • Maag, darmstoornissen

  • Chronische ziektes
     

Nieuwsgierig geworden? Neem dan gewoon contact met mij op.

Boek online. Makkelijk, snel en veilig.